Participatie in Diversiteit  - Education as powerful weapon to change the world -Nelson Mandela
L2L4AR - leren leren
Learn for Learn for Adults Return
Leren leren is één van de acht sleutelcompetenties gedefinieerd in het Europese Framework of Key Competencies in 2006. De leercompetentie is het vermogen om een leerproces te beginnen en vol te houden, zijn eigen leerproces te organiseren, onder andere door efficiënt time- en informatiemanagement, zowel individueel als in groepen. De competentie omvat bewustzijn van het eigen leerproces en zijn behoeften, de vaststelling van beschikbare mogelijkheden en het vermogen om obstakels te overwinnen teneinde met succes te leren. PiD gaat aan de slag met "leren leren " voor migrantenjongeren tussen 16-25 jaar.

Eerste projectbijeenkomst in Vilnius, Litouwen

Volg L2L4AR op Facebook: 

Buurt Participatie Academie
PID wil middels het concept van een landelijke Buurt Participatie Academie zelf ontwikkelde instrumenten inzetten en investeren in leefbaarheid door bewust te werken aan empowerment programma’s ten behoeve van burgers.  
De volledige leergang duurt een jaar en bestaat uit drie trajecten die ook afzonderlijk te volgen zijn:
- woonatelier traject (10 bijeenkomsten)
- traject woonadviseur/woonconsultent (8 bijeenkomsten)
- traject particpatiecoach (10 bijeenkomsten)
 Na afronding van de Buurt Participatie Academie krijgen de deelnemers de functie als participatiecoach ten behoeve van buurt- wijkvernieuwing.
Resultaat: jaarlijks minimaal 45 personen die worden ingezet in 10 gemeenten of corporaties.


Leergang Financieel Beheer
Migranten- en vluchtelingenorganisaties doen steeds vaker een beroep op lokale subsidies en/of  bijdragen uit fondsen.  De ervaring leert echter dat men nog weleens in moeilijkheden komt met zaken als de financiële administratie, het beheer en de verantwoording. Daarom heeft PiD de leergang financieel beheer ontwikkeld.  De leergang duurt een half jaar en bestaat uit twee eendaagse en twee tweedaagse bijeenkomsten en de nodige huiswerkopdrachten.
Prijs per deelnemer € 800,--. Minimum aantal deelnemers: 8
Het is mogelijk vanuit je organisatie per deelnemend individu een tegemoetkoming van de kosten aan te vragen bij het Oranjefonds.


INTERESSE?
Ik wil graag
betrokken worden bij het L2L4AR-project
regelmatig op dehoogte worden gehouden over L2LAR
informatie over de buurt participatie academie
informatie over de leergang financieel beheer
een afspraak maken
Eventuele toelichting

 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint